Istrie

Gelegen aan de Adriatische kust is dit toch wel de favoriete streek van Kroatie voor velen! Natuurlijk is Istrie populair vanwege haar prachtige stranden, helderblauwe zee en de pittoreske havenplaatjes. Maar is nog zoveel meer te beleven. Hier een aantal bezienswaardigheden en activiteiten die we aan kunnen raden wanneer je verblijft op camping Lanterna!

1. Euphrasius Basiliek
Zeer goed te bereiken wanneer je verblijft op camping Lanterna en zeer zeker een bezoekje waard! Deze basiliek is een plaatje door de vele mozaïeken en de Byzantijnse bouwstijl en het is dan ook meer dan logisch dat de Euphrasius Basiliek een plekje heeft op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

2. Amfitheater van Pula
Pula is een stad uit de Romeinse tijd en je vind hier dan ook tal van historische gebouwen. Het amfitheater is echter wel het meest bijzondere. Gelegen midden in de stad en met een afmeting van zo’n 130m bij 105m kun je hier niet omheen. Een must see wanneer je in de buurt bent!

3. Cape Kamenjak
Een prachtig uitzicht heb je op dit meest zuidelijke puntje van Istrie. Omgeven door een prachtige natuur en natuurlijk rijk aan heerlijke baaitjes. Een heerlijk dagje uit om te genieten van de overweldigende natuur!

4. Nationaal Park Brijuni
Dit park ligt voor Pula en bestaat uit twaalf kleine en twee grote eilanden. Het nationaal park heeft een totale oppervlakte van zo’n 2.700 hectare. Er zijn tal van verschillende tours en je kan op camping Lanterna informeren naar de mogelijkheden.

5. Opatija
Dit plaatsje ligt in het noordoosten van Istrie en was vroeger een zeer geliefde badplaats onder de welgestelde Kroaten. En ze heeft haar allure eigenlijk al die tijd weten vast te houden. Een mooie bestemming voor een dagje uit!

Meer informatie over Istrie vindt je hier.